loader


Elk behandeltraject begint met een uitgebreid onderzoek, gevolgd door een individueel aangepaste behandeling. Wij hechten ontzettend veel belang aan een goede relatie en daarom zal tijdens het volledige behandeltraject steeds dezelfde kinesitherapeut je begeleiden.

Alle kinesitherapeuten bij Educare zijn zeer gemotiveerd en leergierig. Wij scholen ons voortdurend bij waarbij iedereen zich specialiseert in één of meerdere domeinen.

Om jouw behandeltraject vlot te laten verlopen, is soms een goede samenwerking met andere zorgverleners belangrijk. Wij proberen steeds een open en eerlijke communicatie te onderhouden met artsen, podologen, diëtisten, osteopaten, psychologen,...

Na een uitgebreid onderzoek, volgt een individueel aangepaste revalidatie met een persoonlijke begeleiding. Een gemotiveerde en actieve deelname is belangrijk om de vooropgestelde behandeldoelen te bereiken.


Wij geloven sterk in een actief beleid waarbij onze behandelingen een combinatie vormen van specifieke manuele technieken en een individueel functioneel oefenprogramma.

Specifieke manuele technieken zoals Manuele Therapie, Indiba Active, taping, triggerpunttherapie, dry needling,... worden vooral in het begin van de behandeling toegepast. Hiermee proberen wij de pijn te controleren en de beweeglijkheid te verbeteren.

Een actieve en functionele oefentherapie is een belangrijk onderdeel van een kinesitherapeutische behandeling. Zo snel mogelijk weer bewegen heeft een positieve invloed op het genezingsproces met als gevolg een verbetering van de belastbaarheid en de functionaliteit.