loader

Loopbegeleiding

Ben jij een recreatieve, competitieve of professionele loper?

Onze loopcoaches Raf en Jeroen begeleiden je graag in het kader van blessurepreventie en bij het verbeteren van je loopprestaties.


Baby we were born to RUN. - Bruce Springsteen

Loopanalyse

Met een correcte looptechniek kan je blessures voorkomen en prestaties verbeteren.

Via functionele bewegingstesten worden motorische controle, lenigheid, kracht en stabiliteit geëvalueerd. Hiervoor maken wij gebruik van een uitgebreide testbatterij.

Wij maken ook een videoanalyse van je loopstijl en kijken naar aspecten zoals landing, romppositie, reactiviteit, frequentie, grondreactiekracht, efficiëntie,…

Met Runeasi meten we de impact op het lichaam en wordt het duidelijk indien er een asymmetrie is tijdens het lopen.

De testresultaten worden uitgebreid besproken waarna je kan kiezen voor een individuele loopbegeleiding om je zwakke schakels weg te werken.


Individuele loopbegeleiding

Na de loopanalyse kan je onder persoonlijke begeleiding van een loopcoach werken aan het verbeteren van je looptechniek.

Tijdens de oefensessies proberen wij zeer gericht te trainen waarbij het verbeteren van motorische controle, lenigheid, kracht en stabiliteit centraal staan.

Via looptechnische oefeningen zoals skippen, kaatsen,... leer je nieuwe vaardigheden die er toe bijdragen om tot een betere looptechniek te komen.

Je krijgt persoonlijk advies om blessures te voorkomen en je loopprestaties te optimaliseren.Individueel loopschema

Loop jij graag wedstrijden? Neem dan zeker contact op met loopcoach Raf voor een professionele begeleiding.

Tijdens een intakegesprek worden je doelstellingen, je loopervaringen, lactaattesten,... besproken. Aan de hand daarvan maken wij een individueel loopschema op dat om de 2 weken wordt aangepast. Wij controleren je trainings- en wedstrijdgegevens en sturen bij waar nodig.

Hiervoor gebruiken wij Trainingpeaks, een online tool om zeer makkelijk je trainingen op te volgen en te analyseren.

Bereik je doel sneller en makkelijker met een loopschema op maat.